10 + 1 jó tanács az esküvőtökre a fotóstól

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen fotók készülnek az esküvőtökre, hiszen ez az az emlék, amely élethűen adja vissza a Ti nagy napotokat. Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen fogadjátok meg fotósunk jó tanácsait.

tanacsok1

1.Készítsetek forgatókönyvet, mindenhez számoljatok hozzá 10-15 perc csúszást!

2. A csoportképet és a kiscsoportos képeket rögtön a szertartások után készítsétek el, később már nem lesz idő rá és az embereket is nehéz összeszedni!

3. A jegyes fotózás hasznos lehet. Beleszoktok a fotózásba, jobban megismerkedtek a fotóssal. Mindezt tét nélkül tehetitek. Így könnyebb lesz az “igazi” fotózáson.

4. A kreatív fotózásra szánjatok minimum 2-3 órát! Különösképpen, ha utazni is kell a helyszínek között

5. A fotózást ne a legnagyobb napsütésre időzítsétek! Ha ez elkerülhetetlen, válasszatok olyan helyszínt, ahol lehetőség van árnyékban fotózni.

tanacsok3

6. A fotózásra vigyetek folyadékot! A víz kincset ér a nagy melegben.

7. A fotózásnak két akadálya van csak: nagy szél és eső. Ezen kívül bármely időjárás jó a fotósnak.

8. Az anyakönyv aláírásakor Ti és a tanúk is üljetek le! Csak nyugodtan, mint az elnökök. 🙂 Fontos dokumentumot írtok alá, éljétek meg a pillanatot!

9. Érezzétek jól magatokat! Az esküvő a Ti napotok, ne engedjétek, hogy más beleszóljon akár a tervezésbe, akár azon a napon az ütemtervbe.

10. Beszélgessetek a vendégekkel! Tánc előtt, vacsora után érdemes odamenni a barátokhoz, ismerősökhöz. Főleg a régen látottakhoz.

+1. Foglalkozzatok az est folyamán a szolgáltatókkal is! Ők értetek dolgoznak, egy kedves szó, egy “Minden rendben?” kérdés elég, nem is kell több. Így mindenki jobban érzi magát.

tanacsok12

Szerző és fotók: Vörös Ákos redphoto