Javaslatok, ötletek, praktikák egy vőfélytől..

Sziasztok Kedves Párok!

Szeretnék Nektek leírni egy pár gondolatot, a vőfélyekről, ceremóniamesterekről, és az esküvőtökön betöltött szerepükről.

 

Azzal kezdeném, hogy van egy bűvös meghívott létszám, kb 40 fő ami fölött mindenképp javaslom az irányító személy jelenlétét egy esküvőn. Az irányító személy olyan legyen, aki már dolgozott és látott már esküvőt közelről, semmi kép nem családtag, vagy jó barát.

Az, hogy őt vőfélynek vagy cm.-nek nevezzük részletkérdés. Öltözetében azért javaslom a népies megjelenést, mert jobban ki tűnik a meghívott férfi vendégek közül, esetek többségében mindenki öltönyben jelenik meg, és a cm.-is, de ez ne legyen mérvadó.

vofely1

 

Fontos viszont, azért mert valaki vőfély, még nem kell azt gondolni, hogy akkor csak rímekben beszél, versel, játszat, ez ma már nem így van! Az esküvőn csak az történik, amit Ti szeretnétek, hisz ez a Ti esküvőtök, és az előre egyezettet forgató könyv alapján a felkért személy vezeti végig az esküvőtöket.

 

Persze a vőfély igény szerint beletehet népies hagyományokat a lagzi menetébe, pl: kikérés, búcsúztatók, köszöntők, egy-két népies játék: tányér törés, sós kenyérrel kínálás, új kenyér vágatás, és pálinka kínálás, vagy favágás, az este folyamán vőfély botos tánc, lagzis vonat, ezzel szemben még egy cm. nem teszi ezt, ő csak koordinál, és irányít. Persze ha már a játékoknál tartunk, azt le kell szögezni, egy esküvőn játék csak akkor kell, amikor az szükséges, és csak olyan, amivel az egész vendégsereget a tánctérre lehet vinni.

vofely2

 

Nem az a feladata egyik szolgáltatónak sem, hogy ő szerepeljen, hanem ha kell akkor jó hangulatot teremtsen.

Szerző: Bohács Róbert vőfély