Készítsd fel a bőröd az esküvődre

Ahhoz, hogy a sminked szépen mutasson a bőrödön annak a lehető legjobb állapotba kell lennie.

Ha már most szép az arcod, akkor csak arra kell ügyelned, hogy ez így is maradjon. Ne vágj bele hámlasztó vagy egyéb, drasztikusabb beavatkozást igénylő eljárásokba. Használd a megszokott kozmetikumaidat, ne most próbálgasd az újdonságokat, mert lehet, hogy érzékeny leszel rá , vagy csak egyszerűen nem válik be az adott termék.

Ha bármilyen problémád a van a bőröddel, akkor minél hamarabb fordulj szakemberhez. Kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz attól függően, hogy milyen állapotban van a bőröd. Az a legjobb, ha több, mint 6 hónapod van az esküvőig, mert ennyi idő alatt pozitív változásokat lehet elérni a bőrödön. Fontos, hogy ne egyedül kísérletezgess.

Ha nincsenek pattanásaid, pigmentfoltjaid csak egyszerűen nem vagy megelégedve a bőröd állapotával, akkor alakíts ki a bőrtípusodnak megfelelő arcápolási rutint. A megfelelő napi arcápolással sokat javíthatsz a bőrödön.beauty_every-day

Napi arcápolási rutin lépései:

 

1. Az arcod letisztítása reggel és este

–  kombinált, zsíros és pattanásos bőr esetén használj arctisztító gélt vagy arcra való szappant. Ha pattanásos a bőröd, akkor kerüld az olyan tisztítókat, amiben szemcsék vannak.

– normál, száraz, vízhiányos vagy érzékeny a bőröd, akkor használj arctejet. Ezzel kíméletesen, de hatékonyan távolíthatod el a szennyeződéseket az arcodról.

2. Tonizálás reggel és este

A tonizálás fontos lépés, sokan kifelejtik vagy nem tudják miért is kellene használniuk. A megfelelő arctonik hidratál, feszesít, üdíti a bőrt. Válassz olyat, amelyik nem tartalmaz alkoholt. Az alkoholos tonikok nem jók, mert szárítanak, erre még a zsíros bőrnek sincs szüksége.

A tonikot úgy használd, hogy önts egy adagot a tenyeredbe, majd paskold át vele az arcod.

3. Hidratálás reggel és este

– kombinált, zsíros és pattanásos bőr esetén könnyű hidratáló krémet válasz, ami nem zsírosítja az arcod, de jó megoldás a BB vagy CC krém is.

– normál, száraz, vízhiányos vagy érzékeny a bőröd, akkor lehet a krémed kicsit zsírosabb vagy táplálóbb is.

 

Kiegészítő kezelések:

Bőrtípusodhoz igazodva bizonyos időközönként radírozd le a bőröd.

Ha érzékeny, száraz vagy éppen pattanásos az arcod akkor válassz enzimes vagy AHA-savas peelinget. A szemcsés radírok könnyen felsérthetik az arcod, ami további érzékenységhez, kiszáradáshoz és aknésodáshoz vezethet. A radírozás gyakorisága 10-20 nap legyen.

Ha kombinált, normál, vízhiányos vagy zsíros a bőröd, akkor használhatsz szemcsés, enzimes és AHA-savas peelinget is. Zsíros és kombinált bőr esetén 5-7 naponta is leradírozhatod a bőröd, ettől gyakrabban nem kell.

A hidratáló maszk minden bőrtípusnak jót tesz, ezért nyugodtan használd kéthetente, havonta egyszer.

Szérumokat és ampullákat is használhatsz, ezekből rengeteg féle van. Keress olyat, ami a bőrtípusodra és a problémádra is megoldást jelent.

A Szépleszel Szépségkalendárium segítségedre lehet a napi arcápolási rutinod kialakításában. Ha szeretnél egy ilyen szépség kalendáriumot írj a borsche.annamaria@szepleszel.hu címre!

szepsegkalendarium-normal

Ha kérdésed van vagy segítségre lenne szükséged az arcápolásoddal kapcsolatban, akkor írj nekem a szakerto@szepleszel.hu email címre vagy nézd meg a Szépleszel Magazint.

Szerző: Borsche Annamária – sminkes, kozmetikus mester