Naked cake, vagyis pucér torta

Mint már említettem Nektek, nagyon szeretem a kihívásokat, szeretek kísérletezni, kipróbálni új dolgokat. Olyanokat, amik nem csak nekem újak.

Ilyen volt az első “naked cake”, vagyis “pucér torta” is. A nevét onnan kapta, hogy nincs leburkolva marcipánnal, csupán krémmel van körbe kenve, úgy, hogy látni engedi a piskóta rétegeket.

Elég megosztó ez a stílus, van aki teljesen oda van az egyszerűségéért, izgalmasnak találja, hogy látja a torta teljes belső valóját. És találkoztam olyan véleménnyel is, hogy ez a torta olyan, mintha nem lenne befejezve. Minden esetre nekem nagyon felkeltette a kíváncsiságom, alig vártam, hogy alkalom adódjon az elkészítésére. Aztán egyszer csak jött egy email. Egy nagyon kedves menyasszony keresett meg, azzal a kéréssel, hogy a nagy napjukra készítsek egy pucér tortát és némi sütinyalókát.

11355457_976992159007604_447886481_n (1)

Miután sehol sem találtak cukrászt, aki elvállalta volna (sajnos a nagy részük nem is hallott még ilyen tortáról, hogy a sütinyalókáról ne is beszéljünk!), nagyon megörültek, mikor a nővérem ajánlott engem (nem mellesleg a nővérem készítette az esküvőre a dekorációt és a virágdíszeket). A párral nagyon könnyű dolgom volt, mindent rám bíztak, csupán egy kérésük volt: ne legyen sötét színű a torta, sem a piskóta, sem a krém. Mivel kora nyári esküvő volt, friss gyümölcs került a töltelékbe. Három emelet, három különböző íz: eper, málna és áfonya, fehércsoki-mascarpone krémmel kombinálva. Ami a díszítést illeti, itt beengedtem a konyhámba egy kicsit a nővéremet is, hiszen élővirág került a tortára, olyanok, mint amik a csokorba is. A végeredmény egy nagyon harmonikus és mutatós torta lett, családi koprodukcióban. Azt mesélték, gyorsan elfogyott! 🙂

11304096_976991292341024_823696981_n